Preguntes
Freqüents

Troba la resposta a tots els teus dubtes ràpidament

Sobre Ecolium

Per què es va fundar Ecolium?

Ecolium va néixer de la necessitat d’oferir una alternativa sostenible al consum energètic de la nostra societat. Els avançats sistemes de generació d’energia verda són a dia d’avui totalment accessibles, només  fa falta un canvi de consciència i comercialitzadores que facilitin el pas a l’energia renovable. A Ecolium volem que els consumidors i les empreses s’uneixin a la revolució de l’energia verda de la manera més còmoda possible, millorant també les seves condicions de contractació per beneficiar la seva butxaca i el nostre planeta.

D'on prové l'energia verda d'Ecolium?

A Ecolium treballem amb energia provinent de fonts renovables: energia eòlica, solar fotovoltàica, hidràulica, de biomassa o de biogàs. A més, no treballem amb energia produïda a l’exterior del país, contribuïnt també a impulsar l’economia nacional.

Quina és la filosofia d'Ecolium?

La nostra filosofia es basa en tres punts fonamentals: la reducció de la petjada de carboni del nostre sistema energètic, l’assessorament personalitzat de tots els nostres clients, i l’estalvi, reduint costos i ajustant la contractació a cada cas particular.

A quin grup d’empreses pertany Ecolium?

Des del 25 de març, Ecolium va pasar a formar part del Grup Parlem Telecom. L’operadora catalana segueix diversificant la seva activitat més enllà de l’àmbit de les telecomunicacions i entrarà al sector de les energies renovables a Catalunya oferint plaques fotovoltaiques a empreses i clients particulars. L’adquisició suposa la creació d’una nova divisió dins del Grup Parlem Telecom que comptarà amb la incorporació dels gestors i fundadors actuals d’Ecolium.

L'estudi de consums i costos

Per què us he d'enviar una factura per a realitzar l'estudi?

En una factura podem trobar la majoria de les dades necessàries per analitzar la teva contractació i consum. És important que aquesta sigui la més recent possible per a que puguem realitzar un estudi el més precís possible fonamentat en el teu consum dels últims mesos.

Què analitzen els vostres consultors energètics a l'estudi inicial?

Quan rebem una de les teves factures recents, els nostres consultors analitzen l’adequació de la potència contractada amb la demandada. També analitzen els teus horaris de consum i, en base a aquesta informació, busquen la tarifa que més s’ajusta als teus hàbits o els de la teva empresa amb l’objectiu d’optimitzar costos i rendiment.

Què fareu amb les meves dades?

Quan omples un dels nostres formularis de contacte o estudi de la contractació, les teves dades s’incorporen a la nostra base de dades. Aquestes només seran utilitzades per Ecolium per comunicar-nos amb tu sobre la teva consulta, per facilitar-te els resultats del teu estudi de costos i consums, o per informar-te sobre una oferta de comercialització energètica que resulti interessant pels teus hàbits de consum. No cedirem mai les teves dades a  empreses externes, i podràs donar-te de baixa de la nostra base de dades sempre que ho desitgis escrivint a info@ecoliumenergia.com.

Estic pensant a passar-me a Ecolium

Té permanència el servei de comercialització d'energia?

La majoria dels nostres contractes no van subjectes a cap tipus de permanència. Només les contractacions amb tarifa fixa per sobre de 15 Kw de potència estan subjectes a permanència.

Quant em costarà donar-me d'alta?

Donar-te d’alta a Ecolium no té cap cost, realitzem l’estudi previ de forma totalment gratuïta i sense compromís. En el cas de la teva comercialitzadora anterior, és possible que aquesta apliqui una penalització si el teu contracte té permanència. A la majoria dels casos, solen aplicar una penalització del 5% del consum previst pendent fins a la finalització del contracte, i quasi sempre l’estalvi que t’oferim a Ecolium és superior a la mateixa penalització.

Puc contractar només la llum o només el gas?

Sí, pots contractar la comercialització de qualsevol dels dos suministraments per separat.

Quins tràmits he de realitzar per canviar a Ecolium?

Canviar de companyia és molt fàcil, nosaltres ens encarregarem de tot. Només hauràs de facilitar-nos una fotocòpia del DNI del titular, un e-mail i telèfon de contacte i el número d’IBAN al qual domiciliarem les factures. Així de senzill!

En el cas de les empreses, contacta amb nosaltres per conèixer amb més detall la documentació necessària.

Tindré contacte directe amb algun agent?

Sí, sempre podràs contactar amb el nostre servei d’atenció al client i parlar amb un consultor especialitzat si ho necessites. A més, si ets client com a empresa, tindràs un consultor energètic assignat amb qui podràs resoldre qualsevol dubte.

Podré modificar les condicions de contractació en el futur?

Si la teva tarifa és indexada, podràs passar-la a fixa en qualsevol moment que ho desitgis. En el cas contrari, hauràs de tenir en compte la permanència i esperar que finalitzi el teu contracte.

Tarifes

Com realitza Ecolium el càlcul de la meva tarifa optimitzada?

Els nostres consultors energètics calculen la millor tarifa adaptada mitjançant un software especialitzat, partint de les dades que ens facilita la teva factura més recent i l’historial de consums que obtenim mitjançant el número CUPS (Codi Universal del Punt de Suministrament).

Quina potència he de contractar?

Sempre has de contractar la potència màxima que necessitaràs per evitar que, si et passes, saltin els ploms. Per fer un càlcul, a continuació pots veure la potència aproximada que necessita cada electrodomèstic per estar en funcionament:

 

 • Calefacció elèctrica:1 – 2,5 kW.
 • Rentaplats:1,5 – 2,2 kW.
 • Rentadora:1,5 – 2,2 kW.
 • Forn:1,5 – 2,2 kW.
 • Cuina vitroceràmica:0,9 – 2 kW.
 • Aire acondicionat (cada aparell o split):0,9 – 2 kW.
 • Microones:0,9 – 1,5kW.
 • Calefacció sota consum:0,4 – 0,8 kW.
 • Nevera:0,25 – 0,35 kW.
 • Televisor:0,15 – 0,4 kW.
 •  
Són iguals les tarifes per a particulars i per a empreses?

Les tarifes canvien en funció de la potència que necessites contractar, independentment de si es tracta d’un particular o una empresa. A Ecolium sempre t’oferim les millors condicions de contractació d’acord amb les teves necessitats de consum.

Atenció personalitzada i oficina virtual

Quins canals d'atenció al client ofereix Ecolium?

Pots contactar amb nosaltres per correu electrònic escrivint a info@ecoliumenergia.com, mitjançant Whatsapp amb el telèfon 621 245 140, trucant al nostre telèfon fixe 872 295 400, o presencialment a les nostres oficines de Viladamat: GI-623 Km 16.5, Local 4 Viladamat.

Tindré un consultor energètic propi?

Si el teu contracte és d’empresa, tindràs un consultor energètic assignat que coneixerà el teu historial i amb qui tindràs via de contacte directa. Els particulars podeu contactar amb Ecolium a través dels nostres agents i sol·licitar una cita amb un dels nostres consultors si ho necessiteu.

Com puc accedir a la meva oficina virtual?

Podràs accedir-hi mitjançant l’usuari i la contrasenya que se’t facilitarà en el moment de la contractació del nostre servei. Podràs modificar les teves dades d’accés sempre que ho desitgis a la mateixa oficina virtual.

Puc visitar-vos en alguna oficina física?

Sí, pots trobar-nos a GI-623 Km 16.5, Local 4 Vilamat (Girona), els dies laborables en l’horari de 9 a 14h. Si ho necessites, també pots sol·licitar una cita per venir a les nostres oficines una tarda, ens adaptem al teu horari.

Què faig si falla el meu subministrament en algun moment?

Ecolium ofereix energia provinent d’una distribuïdora externa, la qual és la responsable del subministrament i a la qual s’ha de notificar qualsevol incidència. Trobaràs a totes les teves factures el telèfon de contacte per a incidències.

La factura

Com puc consultar el meu històric de factures?

Pots consultar-lo en qualsevol moment a la teva Oficina virtual.

Com hauré de realitzar el pagament de les vostres factures?

El pagament de les teves factures es realitza mitjançant domiciliació bancària al compte que ens facilitis en el moment de la contractació.

No has trobat resposta a la teva pregunta?
Posa't en contacte amb nosaltres a través del nostre xat

Open chat
Et podem ajudar?
Et podem ajudar?